ISM


 

Geschiedenis ISM en uitleg.

 

In 1997 is Steve Toll begonnen met een prototype zadel; hij kon niet op bestaande zadels fietsen zonder klachten. Op dat moment is er een start gemaakt met ISM-Zadels, wat staat voor; Ideal Saddle Modification. Een treffende naam! ISM blijkt een oplossing te zijn voor vele fietsers. Het ISM zadel sloeg erg goed aan. De zadels waren universeel en dus op de meeste fietsen te gebruiken. Na de eerste versie ISM-zadel kwamen er al snel meerdere modellen vanwege het grote succes van het eerste concept. 

ISM-Zadels zijn zadels zonder punt. Zogenaamde; neusloze zadels. Dit concept geeft volledige ontlasting van het perineale gebied waardoor er in alle gevallen geen druk komt op de weke delen. Door het ontwerp van het zadel geeft een ISM-Zadel een 100% bloeddoorstroom. Dit in tegenstelling tot de meeste andere merken.

Om een goed zadel te vinden is het belangrijk om goed aan te kunnen tonen op wat voor een fiets uw fietst. Dit heeft alles te maken met de zithouding, daarom is er per categorie fiets een speciale zorgvuldige selectie gemaakt die het beste zadel adviseren.
De nieuwe zadels kunnen in tegenstelling tot andere normale zadels gelijk prettig aanvoelen, dit komt omdat ISM rekening heeft gehouden met de weke delen. Hierdoor zal de duk snel wegvallen.
De hardheid van ISM-Zadels worden aangetoond via nummers die u bij de product omschrijving kan vinden. Ook adviseren wij om langs te komen in onze winkel zodat wij een zadel voor uw kunnen aanmeten.
 

Zadel zit garantie

Belangrijk: U kunt bij ons na aanschaf van een ISM zadel het zadel twee weken proberen, mocht het zadel toch nog niet bevallen, kunt u het ruilen voor een ander zadel, of uw geld terug krijgen. 


 

Klik hier voor het ISM Zadel aanbod! 

Zadelpijn.

 

Zadelpijn kan ontstaan op drie plekken:
1- de voorzijde
2- de zitbotjes
3- het stuitje

Door de opvallende uitsparing bij de ISM-Zadels is er in alle gevallen voldoende ruimte gecreeerd om de nodige ontlasting te geven aan alle drie de plekken.
ISM-Zadels zijn voorzien van een stevig Foam. Dit voelt in eerste instantie misschien hard aan. Maar juist dit geeft blijvende ondersteuning aan de zitbotjes. Doordat alle ISM-Zadels vlak zijn, is de druk op de zitbotjes vaak ook prettiger. De brede ISM stadsfietszadels verdelen de druk goed. Bij het stuitje wordt de direct verminderd door de ruimte en het vlakke design van de zadel. Er zijn verschillende type zadels die volledig aan deze verwachtingen voldoen.