Verleng de actieradius van uw e-bike!

Verleng de actieradius van uw e-bike! De e-bike is een uitstekende manier om uzelf te verplaatsen en u komt het liefst zo ver mogelijk. Om dit te bereiken zijn er een aantal tips en manieren die u kunt toepassen om uw actieradius zo groot mogelijk te houden en zo ver mogelijk te komen met een acculading. Kort zal ik hieronder de belangrijkste even toelichten:

-​Bandenspanning: ​De rolweerstand van de banden minimaliseert u door de juiste bandenspanning. Met de maximale bandenspanning fietsen zorgt voor weinig rolweerstand (het maximale aantal bar staat op de band).
-Schakelen: ​Schakel net als in uw auto. Begin in een lage versnelling met fietsen en schakel omhoog naarmate u harder gaat fietsen.

Accu
De accu van uw e-bike is een kostbaar deel, het is dan ook belangrijk om hier goed mee om te gaan. De accu goed opladen is belangrijk. Leg deze nooit leeg weg, maar zorg dat deze altijd voldoende opgeladen is bij lange tijd niet gebruiken ervan.

​Koud weer
​Veel e-bikes worden gebruikt met koud weer, dit is niet erg, want ook hier zijn ze voor gemaakt. Echter hebben accu's een bepaalde temperatuur waarbij ze optimaal presteren, dit is tussen de 10 en 25 graden(kamertemperatuur). Dit betekent dat bij koud weer, de actieradius afneemt, tot wel 30 procent. Dit is de reden dat we altijd aanraden om bij koud weer de accu binnen op te laden. Wilt u zelfs tijdens het fietsen profiteren van een langere actieradius, bij koud en warm weer, dan zijn er accucovers die de accu op temperatuur houden en beschermen. Deze hoezen hebben wij in de winkel uitgebreid op voorraad, samen met een scala aan andere producten ter bescherming van uw e-bike.

Kom voor de producten en advies gerust langs!