Riese en Müller fietsen


Voor dit bijzondere merk lijkt het maken van fietsen inmiddels vanzelfsprekend, maar toen Markus Riese en Heiko Müller in 1993 begonnen, was de fiets nog niet in beeld. Het bedrijf begon met het maken van zogenaamde Hot Ears; een product om de oren warm te houden tijdens het fietsen, vervolgens werd er een vouwfiets ontwikkeld, de Birdy genaamd. Toen Markus Riese en Heiko Müller voor de universiteit een project moesten gaan doen werd de productie van fietsen steeds meer uitgebreid en kwamen er verschillende elektrische fietsen in productie. 


​Riese & Muller Supercharger

Na begin van dit millenium met de eerste e-bikes te zijn gekomen is Riese & Müller uitgegroeid tot een sterk merk binnen de elektrische fietsen, waar het merk eerst voornamelijk in Duitsland fietsen verkocht, wordt er nu wereldwijd op deze stijlvolle fietsen gereden. Ook binnen Nederland is er steeds meer vraag naar dit unieke merk. Riese & Müller weet de meest onderscheidende fietsen te maken, met de beste materialen en onderdelen. Dit maakt ook dat het één van onze topmerken is, deze Duitse kwaliteitsfiets wordt altijd voorzien van een eveneens Duitse middenmotor van Bosch. Daarnaast biedt het merk enorm veel mogelijkheden wat betreft aandrijving, er zijn modellen met een Nuvinci traploze versnelling, Rohloff of Nexus 8 versnelling, maar ook de derailleur wordt nog altijd toegepast. Wilt u graag zo min mogelijk onderhoud? Dan is een Riese & Müller met Gates Drive riemaandrijving wellicht een goede optie. 


​Riese & Muller Roadster

​Voor elke fietser is er dus een model geschikt, voor degene die boodschappen doet met zijn fiets, iemand die het bos in gaat, maar ook voor de avonturier die de wereld rond wil fietsen. Grofweg zijn de modellen te onderscheiden in twee varianten; de reguliere e-bike die tot 25 kilometer per uur ondersteund en de speedpedelec die tot 45 kilometer per uur ondersteund. Bijna elk type is ook uitvoerbaar als speedpedelec. Hieronder geven wij kort een beeld van alle modellen.


​Riese & Muller Supercharger met accu's geintegreerd in het frame


​Riese & Muller Swing met lage instap
 

Speedpedelecs

​Het merk Riese & Müller heeft een grote keuze binnen deze bijzondere categorie fietsen, dit maakt dat er voor verschillende fietsers vaak een geschikte e-bike tussen zit. Een aantal dingen hebben alle speedpedelecs van R&M gemeen: ze zijn allemaal super stabiel (wel zo prettig als u met snelheden tot 45 kilometer per uur over het wegdek rijdt), de onderdelen zijn van top-kwaliteit (denk hierbij aan de remmen, versnellingen en motoren) en er is bij elk specifiek model goed nagedacht over de functie en hier is zo goed mogelijk op in gespeeld. Een speedpedelec is dus een fiets die aanzienlijk harder kan dan zijn mildere soortgenoten, deze fietsen ondersteunen tot 45 kilometer per uur en zijn dus uitermate geschikt voor forensen die middellange afstanden af moeten leggen of fietsers die graag in even veel tijd net iets verder komen. 
 
Klik hier voor de speedpedelecs van Riese & Müller


​Compact fietsen 

De e-bikes hebben een grote opmars gemaakt de afgelopen jaren, bijna de helft van de verkochte fietsen bestaat hier inmiddels uit. De vaak grote en zware fiets is echter lang niet altijd geschikt voor ieder doel, daarom zijn er de compact bikes. Een elektrische fiets met dezelfde goede rijeigenschappen, middenmotor en dezelfde mogelijkheden, maar dan compacter en lichter in gewicht. Deze fiets kunt u dus met het grootste gemak meenemen in camper, caravan of op de boot, maar ook eenvoudig opslaan in uw appartement of vakantiehuis. De fietsen hebben een stuur dat in te klappen is en een zadel dat tot op het frame naar beneden te stellen is. Hierdoor is deze vaak tot twee keer zo compact als een reguliere e-bike.
 
Klik hier voor de compact fietsen van Riese & Muller 
 

Supercharger en New Charger

Dat de e-bike zich steeds verder ontwikkeld moge duidelijk zijn, maar dat de actieradius van de nieuwe Riese & Müller Supercharger en New Charger zo groot zou zijn was wel een verassing. Door gebruik te maken van de ruimte in het frame is het nu mogelijk om twee accu's te integreren in de boven en onderbuis, dit betekent dat er tot 1000 Wattuur aan capaciteit in één fiets zit. Twee keer zo veel als de meeste fietsen van de afgelopen jaren, in kilometers komt dit neer op een actieradius van 100 tot maar liefst 250 kilometer.
 
Klik hier voor de Supercharger en New Charger