Riese en Müller fietsen

Voor dit bijzondere lijkt het maken van fietsen inmiddels vanzelfsprekend, maar toen Markus Riese en Heiko Müller in 1993 begonnen, was de fiets nog niet in beeld. Het bedrijf begon met het maken van zogenaamde Hot Ears; een product om de oren warm te houden tijdens het fietsen, vervolgens werd er een vouwfiets ontwikkeld, de Birdy genaamd. Toen Markus Riese en Heiko Müller voor de universiteit een project moesten gaan doen werd de productie van fietsen steeds meer uitgebreid en kwamen er verschillende elektrische fietsen in productie.

​Riese & Muller Supercharger

Na het begin van dit millenium met de eerste e-bikes te zijn gekomen, is Riese & Müller uitgegroeid tot een sterk merk binnen de elektrische fietsen.
Hoewel het merk eerst voornamelijk in Duitsland fietsen verkocht, wordt er nu wereldwijd op deze stijlvolle fietsen gereden. In Nederland is er ook steeds meer vraag naar dit unieke merk. Riese & Müller weet de meest onderscheidende fietsen te maken met de beste materialen en onderdelen. Dat zorgt er ook voor dat dit een van onze topmerken is. Deze Duitse kwaliteitsfietsen worden altijd voorzien van een eveneens Duitse middenmotor van Bosch. Daarnaast biedt het merk enorm veel mogelijkheden wat qua aandrijving. Er zijn modellen met een Nuvinci/Enviolo traploze versnelling, Rohloff of Nexus 8 versnelling maar ook de derailleur wordt nog altijd toegepast. Wilt u graag zo min mogelijk onderhoud? Dan is een Riese & Müller met Gates Drive riemaandrijving een uitstekende keuze.


​Riese & Muller Roadster

​Voor elke fietser is er wel een geschikt model. Voor degene die boodschappen doet met zijn fiets, iemand die het bos in gaat maar ook voor die ene avonturier die de wereld rond wil fietsen. Grofweg zijn de modellen te onderscheiden in twee varianten; de reguliere e-bike die tot 25 kilometer per uur ondersteund en de speedpedelec die tot 45 kilometer per uur ondersteund. Bijna elk type is ook uitvoerbaar als speedpedelec.
Hieronder geven wij kort een beeld van alle modellen.

 

​Riese & Muller Supercharger met accu's geintegreerd in het frame


​Riese & Muller Swing met lage instap
 


Speedpedelecs

Bij het merk Riese & Müller heeft u een grote keuze binnen deze bijzondere categorie fietsen. Dit maakt dat er voor alle soorten fietsers bijna altijd een geschikte e-bike tussen zit. Een aantal dingen hbben alle speedpedelecs van R&M gemeen; ze zijn allemaal heel erg stabiel ( wel zo prettig als u met snelheden tot 45 kilometer per uur over het wegdek rijdt ). de onderdelen zijn van top-kwaliteit ( denk hierbij aan de remmen, versnellingen en motoren ). Bij elk model is er goed nagedacht over de functie en daar is zo goed mogelijk op ingespeeld. Een speedpedelec is dus een fiets die aanzienlijk harder gaat dan zijn mildere soortgenoten. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor forensen die middel lange afstanden moeten afleggen of fietsers die graag in even veel tijd nét iets verder willen komen.
Klik hier voor de speedpedelecs van Riese & Müller


​Compact fietsen 

In de stad zijn er tal van uitdagingen: in de file staan, overvolle bussen en treinen en dat al vóór zonsopgang, maar geen paniek. De oplossing luistert naar de naam Tinker! Met deze compacte e-bike met 20"-wielen rijdt u iedereen zonder stress en met een brede glimlach voorbij. 
Zijn frame is zo slim van omvang dat hij heel snel een paar treden omhoog gedragen kan worden of in de kofferbak van de auto worden gelegd.
Zelfs in een volle fietsenkelder is voor de Tinker gegarandeerd nog wel een plekje. Zo gemakkelijk als de Tinker in het dagelijkse leven is, zo meegaand is hij qua berijder; groot, klein, vrouw of man, met een paar handgrepen is hij voor iedereen perfect in te stellen.
Ook snelheid hoeft u niet op te geven; de HS-versie biedt ondersteuning tot 45 km/h. Sneller dan dit heeft u nog nooit kunnen forenzen.

 
Klik hier voor de compact fietsen van Riese & Muller 
 

Supercharger 

De Supercharger hoeft niet te pronken met zijn innerlijke kwaliteiten, hij heeft ze gewoon. Door de volledige frame-integratie van twee PowerTube-accu's van Bosch en de daarop afgestemde kleurstelling oogt de fiets aan de buitenkant al zeer sportief en als uit één stuk. De accucapaciteit van 1.000 Wh zorgt voor een actieradius die zijn gelijke niet kent. Door het unieke rijgevoel en het comfort is elke kilometer een genot.
Met de Supercharger kunt u nagenoet eindeloze routes afleggen zonder laadpauze. 

 
 
Klik hier om alle elektrische fietsen van Riese & Müller te bekijken