Schindelhauer

Een unieke, onderhoudsvrije en razendsnelle lifestyle fiets, dat is de Schindelhauer met Gates Drive. De fiets die afkomstig is uit Berlijn en wordt gefabriceerd in Duitsland is tot in detail afgewerkt, overal is bij deze fiets aan gedacht. Door gebruik te maken van de Gates Drive of ook wel snaar- of riemaandrijving genoemd, is de fiets nagenoeg onderhoudsvrij en wordt het minimalistische karakter extra benadrukt. Ondanks dat er op de fiets maar één blad aanwezig is aan de achterkant kan de fiets een enorm versnellingsbereik hebben, door verschillende mogelijkheden wat versnellingen betreft. Denk hierbij aan een Pinion systeem, Rohloff naaf of Alfine 8 of 11, uiteraard is er ook te kiezen voor een single speed variant. Ook de remmen varieren per model, velgremmen of schijfremmen. Het gewicht van de fiets is bij elk model laag en varierend van 8.6 tot 13.4 kilogram, afhankelijk van de gekozen versnelling en uitrusting, zoals spatborden en verlichting. Door het gewicht en gebruik van onderdelen is de fiets altijd snel en direct, voor de stadsrit, maar ook zeker voor de langere afstand.

 
Gates Drive
De werking van de snaar of riem werkt anders dan bij de gemiddelde fiets, al is de basis van twee tandwielen en een ketting redelijk vergelijkbaar. Bij de Gates Drive is er een snaar aanwezig die is gemaakt van carbon, deze gaat 2 tot 4 keer langer mee dan een goede ketting. Ook is de levensduur 2 tot 3 keer langer bij een goede ketting. Doordat de snaar nauwelijks uitrekt is de spanning altijd goed en fietst de Schindelhauer altijd direct en efficient. Bijkomend voordeel is dat er geen onderhoud nodig is, simpel afspoelen van de snaar is voldoende om deze in goede conditie te houden.Versnellingen
Bij de Schindelhauer is grote keuze in het aantal versnellingen, hieronder worden deze kort toegelicht.

Single Speed
De single speed fiets van Schindelhauer is de lichste van allemaal, deze heeft maar één trapfrequetie en trapt bij het optrekken dus zwaar en naarmate de snelheid omhoog gaat lichter. Doordat er geen versnellingsnaaf in de fiets zit en geen kabel en versteller vanaf het stuur is deze fiets lichter dan modellen met versnellingen.

Alfine
Bij de Shimano Alfine versnellingnaaf zijn er twee varianten, een 8 en 11 versnellingsnaaf. Vanzelfsprekend is het bereik van de 11 versnellingsnaaf hoger dan bij de 8. Met de klik-versteller kunt u snel doorschakelen met 1 of zelfs 2 versnellingen tegelijk.

Rohloff
De 14 versnellingsnaaf van Rohloff heeft een enorm bereik en met zijn draaiversteller kunt u de Schindelhauer in een licht verzet elke berg op fietsen. De naaf is duurzaam en efficient.

Pinion
Een unieke versnelling in het midden van de fiets, in plaats van een versnelling in de naaf, bevind de Pinion versnelling zich in en om de trapas. Er is keuze uit de 9, 12 of 18 versnellings variant. Door de positionering is de gewichtsverdeling ideaal en gaat het schakelen heel direct.Accesoires
Om de Schindelhauer aan te kleden zijn er verschillende dingen mogelijk. Een eenvoudige optie is het toevoegen van spatborden, deze zorgen ervoor dat u ook met minder weer schoon op uw bestemming kunt komen. Daarnaast zijn er ook opties als verlichting in de zadelpen, zoals hieronder getoond. Wilt u de fiets compleet en wilt u zonder zorgen op de fiets kunnen stappen, kies dan voor de naafdynamo voor Supernova verlichting. Dit alles is natuurlijk ook tot in detail afgewerkt en straalt de kwaliteit en simpliciteit goed uit.

​Schindelhauer Gustav
​Vanaf 2018 komt Schindelhauer met de ultieme stadsfiets, namelijk de Schindelhauer Gustav. Deze fiets is voorzien van een Nexus 8 versnellingsnaaf aangedreven door een Gates Drive, daarnaast heeft de Gustav een voordrager die vast zit aan het frame. Dit zorgt ervoor dat u met gemak van alles kunt vervoeren. 


 
 
Klik hier voor alle Shindelhauer modellen

Wij hebben verschillende modellen van Schindelhauer staan die u kunt komen bekijken, wij zijn officieel dealer van Schindelhauer! bij ons uitgebreid proberen en vergelijken. De koffie staat altijd klaar!