Speedpedelec

Een e-bike, maar dan een stukje sneller. Dat is de speedpedelec. Een reguliere e-bike is begrenst op 25 kilometer per uur, de speedpedelec of high speed e-bike heeft deze begrensing op 45 kilometer per uur. Dit verschil maakt dat een lange afstand in kortere tijd kan worden afgelegd. Een goed alternatief voor racefiets, openbaar vervoer of zelfs de auto. De high speed e-bike wint steeds meer terrein voor forenzen die middellange afstanden moeten afleggen, maar ook voor de fietser die een e-bike wil, maar wel iets meer snelheid wil maken.Er is een steeds grotere markt voor speedpedelecs en veel fabrikanten nemen een snelle e-bike op in het assortiment. Denk hierbij aan Gazelle en Sparta, maar ook een merk als Riese & Muller die van elke speedpedelec een degelijke en prachtig uitziende fiets weten te maken. Door de grote verscheidenheid aan producten en systemen is vergelijking van informatie erg belangrijk. Elke speedpedelec is anders en heeft zijn eigen specialiteiten.

Merken
Wij werken met verschillende merken, dit zorgt ervoor dat er voor (bijna) iedereen de juiste fiets te vinden is. Graag introduceren we u met de volgende speedpedelec merken:

Riese & Muller (klik hier voor het assortiment)
De Duiste fabrikant van grotendeels e-bike"s heeft een zeer uitgebreid assortiment met high speed fietsen. Bijna elke e-bike is er ook in speedpedelec variant. Door grote expertise op dit gebied en ver doorontwikkelde techniek geeft deze fiets een vertrouwd en stabiel gevoel, ook bij hoge snelheden.

Flyer
Ook de Zwitserse buren van Riese & Muller dragen hun steentje bij. Flyer heeft een sportieve high speed fiets, die moeiteloos hoge snelheden bereikt. Door de kwalitatief hoogwaardige onderdelen en goede bouw is het een prettige rijervaring.

Dutch ID
Een sportief frame en een snelle fiets. De Nederlandse Dutch ID is ook een betrouwbare high speed fiets, met zijn krachtige Bosch motor en onderhoudsvrije Nunvinci naaf brengt deze fiets u moeiteloos naar de andere kant van de provincie.

Gazelle
Met de Cityzen heeft Gazelle een sportief ogende en snelle fiets op de weg gebracht. Dit is het high speed model van Gazelle, door de accu in het midden te plaatsen is de fiets erg stabiel en wendbaar.

Koga
Het Nederlandse kwaliteitmerk Koga heeft een speedpedelec genaamd de E-XLR8. Deze fiets is net als andere Koga's mooi afgewerkt en wordt gekenmerkt door zijn lichte gewicht.

Sparta
Sparta heeft twee types voor de hogere snelheden. Een variant met Bosch motor en met het ION-systeem, met motor in het achterwiel.

Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft en benieuwd bent wat alle merken te bieden hebben. Komt u gerust langs om u uitgebreid te laten informeren en nagenoeg alle modellen te bewonderen en/of te proberen.

Wetgeving voor speedpedelecs
Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest over de hoge snelheid die e-bikes behalen, laat staan de speedpedelecs. Deze bereiken met gemak 40 kilometer per uur, dit is voor u zelf een hoge snelheid, maar ook voor medeweggebruikers. Gelukkig hebben de fietsen een groot aantal veiligheidsmaatregelen, die de veiligheid, maar ook zichtbaarheid vergroten;
-Verlichting brand altijd, overdag en 's nachts
-Een compacte achteruitkijk spiegel
-Automatisch inklapbare standaard

Verplichtingen:
-Het voorzien van blauwe kentekenplaat
-Verzekeren van fiets
-Minimaal 16 jaar en in bezit van scooter/auto rijbewijs

Vanaf 1 januari 2017 is de wetgeving gewijzigd:
Er geldt vanaf dan een helmplicht voor alle speedpedelecs. Daarnaast moeten de high speed fietsen binnen de bebouwde kom op de weg fietsen.
 

Klever »

  Klik hier voor het &...

Stromer »

Bent U klaar voor een nieuwe ervaring op een...